Vapapäivä Ruunaalla 10.6.

Vapapäivänä Metsähallitus avaa yli 30 kalastuskohdetta lapsille ja nuorille. Joillakin kohteilla on paikalla Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) ohjaajia kello 10–15. Ruunaalla kohteita on kaksi: Neitikoski ja Miikkulanlampi.

Opastetuilla kohteilla kalastaminen on ilmaista kaikille alle 18-vuotiaille kello 10–15. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan paikan päällä ilmoittaudutaan SVK:n ohjaajalle, jolta saatu rintamerkki toimii kalastuslupana. Ohjaajat tarjoavat neuvoja ja vinkkejä ja auttavat nuoret kalastajat alkuun tarvittaessa.

Neitikoskella kalastaessa ovat voimassa koukkurajoitukset (väkäsettömät koukut ja koukkujen määrä max. 3kpl/viehe) sekä muut alueen normaalit kalastusrajoitukset. Lisätietoja rajoituksista https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat/vapalupa/alueet/ruunaan-kosket.html Miikkulanlammella ei ole koukkurajoituksia ja myös elävän syötin (mato-onki) ja syöttitahnan käyttö on sallittu (ootto-onki).

Vapapäivänä opastetuilla kohteilla saavat tapahtuma-aikana kalastaa ainoastaan alaikäiset. Saaliskiintiö on kaksi lohikalaa/nuori kalastaja. Aikuisten luvanmyynti jatkuu tapahtuman jälkeen klo 15.

Lisätietoja tapahtumasta https://www.eraluvat.fi/erareppu/erakasvatus/vapapaiva-ja-pilkkivapapaiva.html

Scroll to Top
Vieritä ylös