Ruunaan retkeilykeskus kesä aktiviteetit kalastus

KALASTUS

Miikkulanlampi UUTUUS!

Helppoa kalastusta ympärivuoden! Lampi sopii niin kokeneemmille, mutta etenkin myös nuoremmille kalastajille. Loue-laavu, kuivakäymälä, puuliiteri ja vuokraveneet sijaitsevat lammen välittömässä läheisyydessä.

Kalastuslupa 20€/vrk kahdelle vavalle (toinen aktiivi, toinen passiivi) sis. kolme lohikalaa. Alle 12-vuotias voi kalastaa samaan lupaan samaan kiintiöön.

Alle 18-vuotiaan lupa 10 €/vrk.

Venevuokra 15€/vrk Soutu-uistelussa yksi kalastaja saa käyttää enintään kahta vapaa.

Kalastuslupa oikeuttaa viehekalastukseen uistimella, perholla, jigillä sekä onkimiseen, pilkkimiseen ja tuulastamiseen.

Luvat ensisijaisesti verkkokaupastamme täältä.

Tervetuloa nauttimaan elämyksistä!

Ruunaan virkistyskalastusalue

Ruunaan koskialue (pituus 16 km) tarjoaa kalastajille mahtavat kalapaikat yhdellä luvalla. Luontaiseen kalakantaan kuuluvat taimen, harjus, hauki, siika, kuha, ahven ja järvilohi. Kirjolohta istutetaan säännöllisesti koko kalastuskauden ajan. Saaliin voit savustaa tai loimuttaa. Jos haluat kalastaa rauhassa, voit jopa varata oman kosken (Kattilakoski) käyttöösi! Katso Kattilakosken alasivu.

Lapsille on oma mato-ongintapaikka. Myös pilkkiminen mahdollista.

Alamitat: Rasvaevällinen taimen päästettävä aina pois, rasvaevä leikattu taimen 50 cm, harjus 40 cm, kuha 45 cm. Kirjolohella ei ole alamittaa.

Voimassa olevat rajoitukset: vieheissä tulee olla väkäsettömät koukut ja koukkujen maksimimäärä on kolme.

1.9 – 31.5  Voimaan astuu myös kahluukielto ja taimenen rauhoitus alkaa.Myös Haapavitja-Paasikosken alue on kyseisenä aikana rauhoitettu.

Kalastusluvat voitte ostaa joko paikan päältä tai eräluvat.fi -verkkokaupasta.

3 t/ 12 €vuorokausi 18 €viikko 90 €, kausilupa 250 €.                  Alle 18 v -50%.

Vuokraamme kalastustarvikkeita, veneitä (14 kpl) ja kanootteja (8 kpl).

 

 
 
 
 
Ruunaan retkeilykeskus melonta

Melonta ja veneily

Maan parhaat rodeomelojat harjoittelevat Neitikoskessa. Neitikoski on koskialueen keskellä ja tunnettu ”stopparistaan,” jossa koskimelojat taituroivat lähes päivittäin. Koskitemppuilua on kiva seurata vaikkei itse uskaltaisikaan sekaan! 

Melontaan ja kanoottivaelluksiin löytyy runsaasti eri tasoisia vesireittejä ja koskia. Melontaretken voit aloittaa vaikka rajavyöhykkeen pinnasta. Kuljetus yläjuoksulle järjestyy jos haluat useamman päivän melontaretken. Voit vuokrata kanootin tai soutuveneen ja kiertää niillä järvialueilla olevat vesiluontoradat, n. 5 km tai n. 15 km. Radoilla rastitaulut joissa kerrotaan alueen luonnosta, eläimistä, kaloista ja Lieksanjoen historiasta.

Vuokraamme veneitä Neitikosken ylä- ja alapuolelle Miikkulanlampea unohtamatta.


 

 

Ruunaan retkeilykeskus - Aktiviteetit

KOSKENLASKU

Ruunaan koskialueella on 6 koskea 16 km matkalla. Yläpuolella on Paasikoski ja Haapavitja, alapuolella Kattila-, Murroo- ja Siikakosket. 

Varaa meiltä paikka ikimuistoiseen koskenlaskuun! Voit laskea 4 koskea kumiveneellä tai kaikki 6 koskea puuveneellä.  Veneestä näet mukavasti Ruunaan alueen erämaaluonnon kauneuden ja monipuolisuuden. Joskus vesi voi vähän roiskahtaa…

Koskenlaskut puuveneillä (6 koskea, 31 km) ja kumilautalla (4 koskea, 8 km). Erälounaan kanssa koskenlasku kestää n. 3 tuntia. 

Ruunaan retkeilykeskus retkeily - patikointi

RETKEILY

Alueella on yli 50 kilometriä erittäin hyvin merkittyjä retkeilyreittejä, jotka liittyvät maakunnalliseen Karhunpolku-reittiin (Patvinsuo-Ruunaa-Kuhmo 143 km). Ruunaan retkeilyalueella on yli 30 valmista nuotiopaikkaa ja laavua polttopuineen. Nauti nuotiokahvit tai paista makkaraa luonnon rauhassa veden virtausta katsellen hiljaisuudesta nauttien.

Retken suunnittelussa sinua auttavat sähköisesti Luontoon.fi sekä Outdoor active.

Meiltä paikan päältä saat kalastustarvikkeet ja Ruunaan luvat, retkeilytarvikkeet, -asusteet ja -kengät, retkieväät ja riistaryypyt.

Ruunaan retkeilykeskus kesä aktiviteetit pyöräily

PYÖRÄILYREITTI

Mikäli haluat kävelyn sijaan nauttia retkeilystä pyöräillen, sekin onnistuu.

https://retkikartta.fi/

Pyöräilyreitit yhdistyvät Karhunpolkuun (Patvinsuo-Teljo 133km).

Karhunpolun maastopyöräreitti

Ruunaan retkeilykeskus aktiviteetit fatbiking

Fatbiking

Fatbike on maastopolkupyörä, jossa on suuret renkaat. Pyörä on loistava tapa liikkua luonnosssa.  Renkaat on suunniteltu alhaiselle ilmanpaineelle, joka mahdollistaa ajamisen maastossa, kuten lumella, hiekalla, suolla tai mudalla. Kelkkaurilla ja metsäpoluilla läskipyörä on siinä käytössä, johon se alun perin kehitettiin. Vuokraa meiltä Pole-fatbike ja käy testaamassa pyörän mukavuus maastoajossa.

Retkeilykeskukselta löydät vuokrattavissa Pole-fatbikeja 20 €/h, 40 €/5h, 70€/vrk.

HYVÄ TIETÄÄ

Vaikka olisitkin kokenutkin eräkävijä kannattaa välillä palautella mieleen jokamiehenoikeudet sekä Ruunaan retkeilyalueen järjestyssäännöt. Tästä osiosta löydät sivuiltamme myös muita asioita joita kannattaa ottaa huomioon myös turvallisuuden kannalta.

OTA YHTEYTTÄ

Scroll to Top
Vieritä ylös